Wednesday, September 26, 2018

Tukar Tayar


Minggu lepas pergi tukar tayar kereta, lepas deal dengan foreman.. Tauke pun suruh saya duduk dulu dalam kedai.

"You mahu tayar apa brand punya? Itu tayar belakang sudah boleh tukar lo."

Haish.. Kenapa tauke ni cakap BM dengan saya? Saya pun layan je la balas dengan BM juga, bagitahu nak tukar brand apa, buat sekali balancing aligntment bagai.

Dok tunggu setengah jam.. Foreman pun datang cakap dengan saya " 老板好了 (sudah siap boss) " tauke terus muka terkejut tengok kami, pastu bisik dengan staff kat belakang lepas buat bayaran "dia tahu cakap cina punya meh?? "

Walaupun tak pasti samada aura saya lain semacam ataupun penampilan, memang selalu ada kaum sebangsa cakap BM dengan saya. Last2 saya pun diam dulu dan tunggu orang mula bercakap dengan saya, kalau cakap cina.. Saya pun balas dengan bahasa cina. Kalau cakap BM saya pun layan je la cakap BM juga huhu. Apa boleh bikin?

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum wbt and welcome to my blog...
May contact me via 012-3979998 or email lifemualaf@gmail.com if you have any private message.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...