Wednesday, August 25, 2010

Islam Missionary Adam




latar belakang Muhammad Adam Eh ( saudara baru )
  • umur 17 tahun, saya agama kristian. saya berdebat dengan kawan islam saya dan membuat kajian Islam selama setahun.
  • umur 18 tahun, saya memeluk islam. sebelum memeluk islam, saya berasal daripada keluarga yang senang. tetapi, selepas masuk islam, saya dihalau dan dibuang oleh keluarga, kos sara hidup dan yuran pelajaran juga diberhentikan oleh keluarga saya.
  • sekarang saya menjadi penulis buku dan menjual buku. buku ini adalah kisah benar " kajian sebelum saya masuk islam " . selain itu, boleh guna buku ini dakwah kepada orang yang bukan islam.


I am curious with what he written in his book. It's impressing that he is able to publish books at very young age, only 21.

I love to read and find lots of facts about Islam, but I don't think I am capable to become Pendakwah... Too little things I know and what's Allah swt created is far too high to achieve.


Read Also : Saudara Baru Kongsi Pengalaman Bersama PTS

4 comments:

  1. Assalamualaikum saudara ikhwan.
    saya Jannah, one of UiTM student dari program di Gua Musang tempoh hari.
    saya dah baca buku Adam ni, memang bagus.
    terbitan syarikat mana, tapi tak pasti.
    saya jumpa kat library.
    adam tulis pasal hikmah disebalik kejadian & larangan Allah. cuba cari di kedai buku.
    memang bagus tulisannya

    ReplyDelete
  2. Jannah. :

    Walaikumsalam..

    saya tidak jumpa buku ini di kedai buku.. Insyaallah saya akan membelinya melalui internet..

    ReplyDelete
  3. salam cuba cari buku NurAisyah Chua Abdullah. saya rasa tuan pun boleh tulis buku juga. cuba lihat blog saifulislam. ustaz harizal hasilkan buku dari blog dia juga. cuba search blog rancang wang br hamdy tulis buku selepas tulis dari blog juga. teruskan menulis lepas tu cari publisher. semoga berjaya dalam karya menulis

    ReplyDelete
  4. Soofie :

    Walaikumsalam...
    Saya sudah membeli buku Nur Aisyah Chua Abdullah sebelum memeluk Islam. Buku kedua yang saya mempunyai mengenai Islam. Terima kasih kerana kongsikan blog saifulislam dan ustaz harizal...

    Saya bukannya pakar dalam bidang Islam seperti saifulislam, malah hanya mengenai sungguh sedikit tentang islam. Tulis buku tu... amat sukar bagi saya kerana saya lebih suka kongsi maklumat dengan pembaca di blog, sebab sekiranya ada kesilapan dalam penulisan boleh ditegur oleh pembaca yang berilmu..

    ReplyDelete

Assalamualaikum wbt and welcome to my blog...
May contact me via 012-3979998 or email lifemualaf@gmail.com if you have any private message.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...