Monday, June 27, 2011

Ana Masuk Majalah Al-Islam (?)

"salam buat saudara baru
cerita tentang lalat pula buat ikhwan ng.."

Mae leave this comment in my blog, then I am looking for any related info about Lalat. Last saturday went out with my wife and daughter having breakfast, what a beautiful morning breeze... The radio is playing my favorite song, it sounds like this.

Saat kita berpisah
Kau pegang erat tanganku
Sepertinya tak merelakan
Kepergianku untuk meninggalkanmu

Dermaga saksi bisu

Waktu ku kucup keningmu
Perlahan kau lepaskan pegangan tanganku
Aku lihat kau menangis...

Lambaian tanganmu

Masih ku ingat selalu
Itu yang terakhir
Ku melihat dirimu

Sudah sering kau kirim surat

Namun tak pernah aku jawab
Lalu kau kirimkan undangan
Agar kau tak berharap

Bukannya aku tak tega

Bukan pula aku tak cinta
Kerana orang tua
Yang tak merestui cinta kita

(Bukan Aku Tak Cinta - IKLIM. Youtube MTV)

Owh ~ Lagu yang sungguh menyentuh jiwa ana... 
Selepas itu melawat gerai buku tengok2 majalah gemaran saya dah sampai ke belum? Ternampak Majalah Al-Islam Julai 2011 pula yang bertajuk :"Di Sebalik Kotornya Lalat".. Hehe, akhirnya saya terjumpa juga rahsia lalat ni. Jadi saya pun belikannya.. Bukan kebiasaan saya mengikut setiap isu Al-Islam melainkan ada isu yang menarik perhatian saya. 

Semasa melayan Majalah ini di restoran... Saya terbaca page Suara Saudara Muslim.  Dan gambarnya pun agak menarik...


Huh?? Ini bukan gambar blog saya dari post You Masuk Islam Sebab Kahwin?
Perkahwinan Tidak Direstui? Bahagiakah kita ??? (hampir terpancut kopi yang sedang dinikmati)

While reading more in this article that written by Dr. Ridhuan Tee, I realize actually there's a reader Shela Othman asking him how to solve the family problem especially after her chinese fiancee embrace Islam, especially husband's family and relatives not willing to attend their wedding ceremony.

The question asked is this :

Apakah pandangan Dr. sekiranya perkahwinan tidak direstui mentua? Saya dapat rasakan saya akan menghadapi situasi ini. Saya diberitahu oleh sahabat saya, ibu dan ayahnya tidak membuat sebarang jamuan untuk meraihkan perkahwinannya. Ini terjadi kerana, mereka tidak boleh terima cara hidup Islam yang sebenar termasuk makan minumnya selepas menjadi Muslim.

Saya tidak memaksa mereka melakukan perubahan atau menerima perubahan tersebut tetapi sebagai cadangan dan jalan untuk anaknya (sahabat saya) menghadapi kehidupan baru. Dugaan yang meruntun hati sahabat dan saya, ibu bapanya mahupun saudara maranya, melainkan saudara mara Melayu tidak akan hadi majlis perkahwinannya. Tiada merisik dan meminang. Ibu dan ayahnya tidak merestui hubungan ini serta tidak dapat terima perubahan hidup anaknya sebagai Islam selepas memeluk Islam - Shela Othman

Please buy Majalah Al Islam if want to know answer given by Dr. Mohd Ridhuan Tee.

This is my second time being published in Magazine huh? Just never thought that wearing ring photo also being picked. Actually I am also realized that some of my photos and article are being forwarded, and I don't mind if they are using it in good purpose. However this is my first time Majalah lending my photo and it makes me feel surprised.


No copyright reserved in this blog, just attached my blog's link is enough.
(For blogging purpose and non profit only)

11 comments:

  1. brother,
    you should demand them to pay you for the photo which is taken for print without your knowledge and permission[if it's you and your wife's hands].. copyright laa.

    ReplyDelete
  2. Salam bro.

    I had a blogging sister who experienced something similar. Her photo was featured in a newspaper or magazine [sudah lupa, maklumlah sudah makin berumur], and she demanded to be compensated.

    "Ini bukan gambar blog saya dari post You Masuk Islam Sebab Kahwin? Perkahwinan Tidak Direstui? Bahagiakah kita ??? (hampir terpancut kopi yang sedang dinikmati)"

    Furthermore, suka2 they put ur happily married photo + letak header mcm tu. =.=

    ReplyDelete
  3. hahahaha...

    sy pun hampir tersembur air limau nipis dengan sedikit gula melihatkan nama sy ditulis dalam article ikhwan ng.

    ini satu penghargaan. terima kasih.

    if those pictures re coming from ur blog and privately own by u then it is a matter of copyright issue. dalam islam ini dah kira melanggar adab hak milik orang lain. they owe u an apology, and even if u decide to sue them i think u will win as many precedent cases b4 have dictate the outcome prevails to plaintiff side. if they use ur articles or private pictures without ur consent for the magazine then that is profit oriented.

    i hope they will offer u an apology memandangkan mereka berdakwah untuk mengajar orang mengenai ISLAM jadi seharusnya mereka sendiri tidak boleh melanggar hakmilik org lain sesuka hati, seolah2 ketam mengajar anak berjalan.

    and terima kasih ikhwan ng kerana berlapang dada mengenainya, dan sy doakan buat kamu semoga setiap pelanggan yg melanggan majalah pada edisi itu dan terpandang gambar itu semoga tuhan memberkati kamu dengan pahala berkat pengajaran dan pengetahuan yg mereka perolehi mengenainya walaupn gambarnya hanya sekadar hiasan..

    ReplyDelete
  4. aliya :

    Sedekah saja la... malas nak minta2 dengan orang padahal gambar milik sendiri. selepas ini akan berhati2 letak gambar di dalam blog..

    ReplyDelete
  5. Hajar :

    Well they did replied to me.. totally speechless so I think better forget about this case onwards..

    ReplyDelete
  6. mae :

    bro pun ada banyak idea, kenapa tak buka satu blog? Ya saya telahpun dapat surat mohon maaf daripada mereka, juga sebagai pengajaran kepada saya diri sendiri.

    Redho je la...

    ReplyDelete
  7. > ikhwan

    salam.

    xda benda nak diceritakan. minat baca jer kadang2x. blog military pun sy minat juga.
    leh tambah info mana yg tak keluar kat suratkhabar especially about tuntutan bertindih kepulauan spratly. sekarang dah slow dah. ikhwan tahu sebab apa? xD

    ReplyDelete
  8. hmm bagusla klu majalah al islam dah kirim permintaan maaf. ini yg kita cari, saling bermaafan. masing2 dah dapat pengajaran berguna.
    maybe after this they will officially send u a request either to use your material, articles or participation on the magazines who knows.

    nampak gayanya mereka follow up dengan blog ikhwan. kita tak banyak bahan rujukkan dalam lain2x bahasa untuk saudara baru. bercakap mengenainya sy teringat satu emel yg baru diterima sy. sy sambung dibawah erk..

    ReplyDelete
  9. sy ada seorang kawan chinese teochew di singapura. recently she just converted his father into christian. b4 her father and mother are buddhits or something. somehow she finally convinced her father to select the path which she thinks is true. and she is happy about it. i understand her. if a person belief in afterlife, heaven and hell, reward and punishment, of course one wanna save their parents even if that is the last thing they do.

    her father got last stage cancer. with not so many days ahead, he needs people to care for him. the environment especially. i understand how he feels. my grandfather die not so long ago. at least it feels like recently. christian community in singapore is strong in areas of community aid and financially backed. they are closed and get along with their church members and pastor with at least a month or two home visit to promote close ties and togetherness in the neighborhood or among church members. not to mention an every weekend church gathering for the pastor's khutbah. so her father is happy right now, with many people around him and ultimately she is.

    an interesting fact about my friend is that she is just like u ikhwan. she is born to be a buddhist follower in-heritance. but unlike me, she study about her religion and other religions. and finally she has decided that only 2 religions is true and pick one.

    that is ISLAM and christian, as in accordance to her it is not of humans, but god's teaching. and she even explain to me that she found out many resemblance between this 2 religion.

    i smile at that time. happily. i think if there is one true god (ALLAH swt as in my faith) then she is definitely being included among many who receive HIS love and light. i want to go and preach her about islam, about the four holy books of ISLAM, about who is jesus according to islam, and about how the christian is a sample in the islamic view and population. i wanna show her my belief and preach to her but in the end i stop because there is no paksaan in menganuti islam. and she is a christian long before i know her. unless she open the topic then will i discuss.

    i don't remember the details but b4 i had asked her about the reason why she choose christian out of ISLAM. and her answer revolves around how many material is there for her to learn about it in singapore. and there are pastors who are willing to teach her and to improve her understanding on subject matter although quite frequently she said to me that there are times that she does not agree with the pastors teaching.

    upon hearing that i asked her a very simple question. if u re not in singapore, u re in roman, will u be a catholic? if u re not in singapore, u re in arab's will u choose islam? and finally i said if u re in malaysia with material for u to study, someone like ustaz or imam to guide u on the subject matter will u choose islam? she's speechless. and i am sad because her choice is motivated by reference that she could reach her hand into.

    i am saying that if the condition are set on equal proportion, in which she can access to both materials in same weight and depth, would the result still be the same?

    but then again i look at the world, i read about what happen in negara2 timur tengah, i read about beheading, i read about the concept of terrorism after 9/11 promoted by america, i read about falsely jihad, i read about the degrading moral and ethical value of the several muslims today, i can only say astagfirullahalazim.

    with the now today scenarios and drama unfolded being play by hidden hands and strings backstage, and the reflection of extremist and liberal muslims themselves, what more can i say to her........?

    ReplyDelete
  10. to summarize, i hope that us in malaysia especially jabatan agama islam, do not be cheap in utilizing sources and providing references to those who re in need for them. although if they re not muslims, i found out from my observation that the patterns for human nowadays are they hunger for the truth.

    there are more people who re not muslims, not having faith with ISLAM but study al-quran only to prove it wrong, in the end embrace it. more of the reason why we should provide more materials and references out there.

    fitrah manusia itu akan kembali kepada yg asal yaitu penciptanya. walaupun tidak di dunia, walaupun tidak semasa senang mereka, but eventually they will come back to ALLAH swt. semoga kesilapan kita, kekhilafan kita, kealpaan kita tidak akan menghindarkan usaha mereka yg lain dari lebih mendekati ISLAM especially saudara2 baru sepeerti ikhwan ng. ini yang sy sangat2 takutkan disamping kekeliruan yg ditimbulkan oleh golongan islam liberal. semoga fardhu kifayah ini tidak kita ketepikan.

    may our faith in ISLAM be not withered, kembalilah kepada al-quran dan sunnah nabi.

    ReplyDelete
  11. Mae:

    Yup that's a good point to ponder about. Most people influenced by environmental knowledge and books. Only if those who hunger for knowledge and keep on search for the truth, eventually what they found is God.

    another enlighten comment bro.

    ReplyDelete

Assalamualaikum wbt and welcome to my blog...
May contact me via 012-3979998 or email lifemualaf@gmail.com if you have any private message.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...